top of page

Sisätilaan siirretty elokuvapiknik hurmasi intiimillä tunnelmallaan


Kesäni sudenkorentona -elokuvan ohjaaja Elli Toivoniemi ja päähenkilö Miikka Friman odottivat näytöksen alkua.

Lauantaina festivaaleilla kävi yli 1100 vierasta. Päivän katsotuimmat elokuvat olivat Kesäni sudenkorentona, Aktivisti, Dead Donkeys Fear

No Hyenas sekä elokuvapiknikillä näytetty Sielunmetsä. Aamupäivän Rölli-näytöksen jälkeen satamalaiturin taidetyöpajaan osallistui suuri joukko pieniä ja isompia taiteilijoita.

Komugi Andon ja Teemu Salosen “Koirani on ainakin eurooppalainen” -näyttelyn avajaisia vietettiin Galleria Ars Novassa. Näyttelyn kuraattori Paavo Halonen avasi lämminhenkisen tilaisuuden, jossa kuultiin myös Kolibri ja Kaukomatka -yhtyettä. Yhtye viihdytti festarikansaa myös illan elokuvapiknikillä, joka jouduttiin siirtämään sisätiloihin Riihisaaren Maakuntamuseoon epävarman sään vuoksi. Festivaaliyleisö otti muutoksen hyvin vastaan ja museotilat täyttyivät piknik-eväistä nauttivista vieraista. Anu Kuivalaisen Sielunmetsää seurattiin keskittynein silmin ja yleisö kiitteli kotimaista uutuutta. Tapahtuman siirtyminen sisätiloihin ei harmittanut Helsingistä asti saapunutta Tarja Viléniä. – Tunnelma oli oikeastaan vain entistä intiimimpi. Harvoin museoon pääsee piknikille. Tämähän luo aivan uudenlaista museokulttuuria, Vilén kiitteli.

Ilta huipentui savonlinnalaisen Trees- yhtyeen ja rytmiorkesteri Muuan Miehen keikkaan festivaaliklubilla Happytime Barissa. Pitkästä päivästä huolimatta yleisö jaksoi tanssia aamuyöhön saakka ja nauttia musiikin hurmoksesta.


bottom of page