top of page
Nomadas-BTS-03.jpg
Nómadas

Su 20.8. klo 14.00 | Killa

Emiliano Ruprah | Meksiko | 2019 | 81 min | espanja | tekstitys: englanti | ikäraja: S

Viimeisten 15 vuoden aikana Latinalaisessa Amerikassa on syntynyt eloisa elokuvaskene, jossa on luotu ja jaettu maailman kanssa laaja valikoima dokumentteja, fiktiota ja animaatiota. Alueen lahjakkaat elokuvantekijät ovat sitoutuneet kertomaan tarinoita ja kuvaamaan todellisuutta fantastisen luovan linssin läpi, ja muutaman viime vuoden aikana monet heistä ovat saaneet kiitosta ja palkintoja maailmalla. Usein näitä hankkeita ei tuoda esille suuren taloudellisen tuen avulla, vaan pikemminkin alueella vallitseva ja näihin elokuvantekijöihin juurrutettu taiteellisuus, omaperäisyys ja omistautuneisuus kannustaa tekijöitä ja tuo heidän töilleen festivaalihuomiota, palkintoja ja tunnustusta maailmanlaajuisesti.

 

Kaksi näistä elokuvantekijöistä ovat ohjaaja Emiliano Ruprah ja tuottaja Paula Arroio. Pienellä tiimillä ja vielä pienemmällä budjetilla he matkustivat eri puolilla Meksikoa kuvatakseen osan maamme suuresta biologisesta monimuotoisuudesta. Heidän dokumenttielokuvassaan Nómadas tämä uskomaton materiaali, joka sisältää ikonisia eläimiä Baja Californiasta Yucataniin, vangitsee sekä lapset että aikuiset ainutlaatuisella ja inspiroidulla matkalla. Olemme innoissamme että SINFF:n ja festivaalimme Cinema Planetan uuden yhteistyön myötä tämä erityinen dokumentti kohtaa uuden yleisön Suomessa.

 

Kun yhä useammat ihmiset löytävät Latinalaisesta Amerikasta tulevien elokuvien pariin, toiveemme on, että luomme yhdessä tiedostavan ja herkän yleisön. Yleisön, joka on mukana rakentamassa sitä suurta ekologista muutosta, joka on tässä ajassa välttämätön.

 

Gustavo M. Ballesté & Glynnis Ritter

Cinema Planeta, Meksikon kansainvälinen ympäristöelokuvafestivaali

 

Näytös järjestetään yhteistyössä Cinema Planeta -festivaalin kanssa.

https://cinemaplaneta.org

bottom of page