top of page

Luontoelokuvafestivaali starttasi torstaina seniorinäytöksellä


Kerttu Liukko (vas.) ja Oili Juuti (oik.) kiittelivät elokuvanäytöksestä.

Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali on pyrkinyt vuosittain tuomaan ohjelmistoaan nähtäväksi erilaisille katsojille. Tänä vuonna luontoelokuvafestivaali vei Anu Kuivalaisen Sielunmetsä -elokuvan nähtäväksi savonlinnalaiseen Palvelutalo Karpalokotiin. Yhteensä yli 50 senioria näki elokuvan torstaipäivänä.

Sielunmetsä kokoaa valkokankaalle kymmenen tarinaa ihmisistä, joilla kaikilla on erilainen suhde metsään. Vaikka päähenkilöiden näkemykset eroavat toisistaan, kaikkia yhdistää rakkaus suomalaiseen metsään.

Palvelutalo Karpalokodissa elokuva otettiin hyvin vastaan. Elokuvan jälkeen kahvipöydässä keskusteltiin omasta suhteesta metsään.

– Asun metsän vieressä. Minulla on metsä kolmella puolella. Se on virkistävää, että se on siinä, Oili Juuti kommentoi.

– Lapsena mie olin sellainen metsäläinen, että aina kun oli vapaata, lähdin metsään. Siellä oli puro. Katselin aina sitä puroa ja tein sinne kaarnalaivoja, Juuti muistelee.

– Nykyään metsä on miulle semmonen asia, etten uskalla mennä sinne etten kaadu nenälleen, Juuti naurahtaa. Kerttu Liukko on entinen metsänomistaja.

–Olen lahjoittanut metsäni pojalleni, että se säilyisi vuosien myötä. Lapsena metsä oli koulutien varrella, molemmin puolin. Olen ollut metsän kanssa yhteydessä koko elämäni, Liukko kertoo.

Elokuva esitettiin torstaina yli 50:lle Palvelutalo Karpalokodin sekä kotihoidon asiakkaille.


bottom of page