top of page
EVENT_SocialMedia_Otherworld.jpg
Otherworld Ensemble: Itkuja

Paikka: Kulttuurikellari | Liput 20€ | Pe 18.8. klo 18.30-20.00 | Yhteistyössä: Olavin Jazz ry

Otherworld Ensemble on suomalaisen jazzlegenda Heikki ”Mike” Koskisen ja suomalais-amerikkalaisen saksofonisti ja säveltäjä Rent Romuksen yhteisprojekti. Vuoden 2023 Suomen kiertueella Otherworld Ensemble esittää musiikkia uudesta, ”Itkuja”/invocations on lament, sävellyssarjasta, jonka levynjulkaisukonsertit esitettiin menestyksellisesti toukokuun lopulla San Franciscon lahtialueen konserteissa. Tämä ainutlaatuinen monta kulttuuria yhdistävä projekti, joka kumpuaa suomalais-ugrilaisten mytopoeettisten runojen perinteestä, on yhteistyönä sävelletty sarja sävellyksiä, jossa yhdistyvät uudella tavalla suomalaisen itkuvirren parantavat ja elämänmyönteiset aspektit, sekä amerikkalaisen elämää sykkivän improvisoidun jazzin elementit.

 

Otherworld Ensemblen musiikki rakentuu sävelletyistä ja sovitetuista teemoista sekä improvisoiduista välisoitoista, joiden inspiraatiolähteinä ovat Kalevala-aiheiset teemat, pohjoisten alueiden kansanlaulut, animistiset elementit sekä moderni jazz. Instrumentaalisovitusten lomassa ovat vokaaliosuuksien lauletut tai lausutut runot, ja niitä täydentävät perinteiset instrumentit, kuten kantele, kellot, käsintehdyt puhallinsoittimet ja huilut.

 

Otherworld Ensemble 2023 yhtyeessä ovat mukana vokaalitaiteilija ja emeritusprofessori Heikki Laitinen, Rent Romus, saksofonit ja huilut, Heikki “Mike” Koskinen, e-trumpetti, huilut ja kantele, sekä multi- instrumentalisti Otto Eskelinen, basisti Eero Tikkanen ja lyömäsoittaja Arwi Lind.

bottom of page