top of page
HYTERMÄ-45_Mitja Piipponen.jpg
Luontorunoretki Hytermään

Paikka: Hytermän saari Kerimäellä (kuljetus kohteeseen Savonlinnasta) | To 17.8. klo 16-21  Hinta: 9 €

(sis. meno-paluukyydin bussilla ja veneellä Savonlinna-Hytermä-Savonlinna, bussi lähtee Savonlinnasta klo 16)

SINFF yhteistyössä Runo käy kylään -kiertueen kanssa kutsuu sinut runoretkelle Hytermän saareen. Tapahtumassa kuullaan uutta ja yllättävää nykyluontorunoutta ja musiikkia keskellä Saimaan sydäntä. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää lopuksi omia tekstejään. 

 

Retkellä esiintyvät runoilijat Mikko Väänänen ja Uneilija sekä nykykansanmusiikkiduo Hurja-Halla. Tapahtuman juontaa lavarunoilija Jonna Nihkee Akka Nummela. HUOM! Sairastapauksen vuoksi Mikko Väänänen korvaa ohjelmassa aiemmin mainitun lavarunoilija Susi Nousiaisen.

 

Pääsylippu sisältää ohjelman lisäksi bussikuljetukset Savonlinna-Kerimäki-Savonlinna sekä venekuljetuksen Hytermän saareen. Paikkoja on rajoitetusti. Lippuja voit ostaa SINFFIn verkkokaupasta tai sataman infopisteestä bussin lähtöön saakka.

 

Luontorunoretki on akustinen ulkoilmatapahtuma, pukeuduthan asianmukaisesti ja varaa mukaan juomapullo ja omat eväät. Epäsuotuisan sään sattuessa pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Bussikyyti lähtee Savonlinnan satamasta SINFFin lipunmyyntipisteen takaa klo 16.00 ja palaa samaan paikkaan klo 21 mennessä. Voit hypätä bussin kyytiin halutessasi myös Kerimäen linja-autoasemalta. Hytermän saareen voit tulla myös omalla veneellä - suosittelemme Hytermän herkän luonnon vuoksi, että käytät yhteiskuljetusta.

 

xxx

 

Hurja Halla on joensuulainen nykykansanmusiikkiduo, jonka ennakkoluuloton musiikki ammentaa pohjoisen luonnosta ja myyteistä. Etnisten puhaltimien, sellon ja ihmisäänten sointi kuljettaa kuulijan matkalle pohjoisen metsiin. Persoonallisen yhtyeen ohjelmisto koostuu sen omista kappaleista, joiden tunnelmat vaihtelevat haikeista tunnelmista kiivaisiin, transsimaisiin poljentoihin. 

 

Duo julkaisi kehutun esikoislevynsä Riitti tammikuussa 2022. Julkaisun jälkeen levyn musiikki on soinut radiokanavilla ympäri maailmaa saaden myös kansainvälistä huomiota. Yhtye koostuu kahdesta multi-instrumentalistista: Liisa Haapasesta ja Janne Ojajärvestä. Duo käyttää musiikissaan selloa, huuliharppuja, munniharppuja, yläsävelhuiluja, perkussioita ja ihmisääntä.

 

Mikko Väänänen on monen mutkan kautta Pohjois-Karjalaan päätynyt kirjailija, tutkija ja runoilija. Hänen toinen runoteoksensa Q (Poesia, 2023) käsittelee nimensä mukaisesti Kuuta, tuota runouden ikiaikaista keskustelukumppania. Väänäsen tuotanto ammentaa luonnosta, itämaisesta filosofiasta ja arkisista havainnoista tavalla, jota on luonnehdittu syvälliseksi mutta humoristiseksi. 

 

Hytermän luontorunoretken tuottaa Jonna Nihkee Akka Nummela yhteistyössä SINFFin kanssa. Kiertueen järjestää Viitapiiri ry yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa ja sitä tukee Taiteen edistämiskeskus.

bottom of page