top of page
ellakarttunen__2021_pe_02_low.jpg
Koululaisnäytöksiä Savonlinnassa

Savonlinnan kansainvälinen elokuvafestivaali toivottaa vuosittain Savonlinnan alueen koululaiset tervetulleiksi festivaalille koululaisnäytöksien merkeissä!

 

Yksi festivaalin ydintehtävistä on toimia ympäristökasvatuksen kentällä sekä nostaa luonnon monimuotoisuuden ja ympäristöteemaisten elokuvien arvostusta kaikissa ikäluokissa. Tavoitteena on tuoda lapsille ja nuorille ajankohtaista tietoa ympäristöstä, ilmastonmuutoksesta ja luonnosta taiteen ja elokuvan keinoin.

 

Koululaispäivien ohjelmisto koostuu perinteisesti ikätasolle sopivasta elokuvasta, sekä oppimateriaalipaketista jonka tehtävät käsittelevät elokuvissa nousseita aiheita ja antavat koululaisryhmien opettajille työkaluja yhteisen keskustelun ohjaamiseen. Elokuvan teemoja on mahdollista purkaa jälkikäteen yhdessä ja samalla oppia audiovisuaalisen ilmaisun mahdollisuuksista käsitellä ympäristöön liittyviä aiheita. Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali toimii ympäristö- ja elokuvakasvatuksen rajapinnoilla.

 

Koulaisnäytöksiä järjestetään kahtena päivänä festivaaliviikolla, ja niiden tapahtumapaikkana toimivat Savonlinnan elokuvateatterit Killa ja Kuvalinna. Näiden lisäksi järjestetään myös etänäytöksiä suoraan luokkahuoneissa. Näytökset ovat saavuttaneet ennätysmäärän kävijöitä vuosittain ja vuoden 2022 festivaalilla lähes 600 koululaista pääsi nauttimaan elokuvahetkestä festivaalin parissa. 

 

Koululaisnäytöksiin ovat tervetulleita kaikki Savonlinnan alueen ala- ja yläkoulut sekä lukiot. Näytökset ovat koululaisille täysin ilmaisia ja ilmoittautuminen tapahtuu kouluryhmissä kevään lopulla.

bottom of page