Elokuvapiknik

Elokuvapiknik lauantaina Riihisaaressa

Savonlinnan kansainvälisen luontoelokuvafestivaalin tunnelmallinen Elokuvapiknik järjestetään tuttuun tapaan Riihisaaressa festivaalilauantaina. Valkokankaalla nähdään Kaurismäen veljesten kesäklassikko Saimaa-ilmiö. Ennen elokuvaa kuullaan Kaurismäen elokuvista tuttuja kappaleita Marko Haavisto duon esittämänä.

Pakkaa piknikviltit ja eväät mukaan! Elokuvapiknik järjestetään yhteistyössä Riihisaaren, Olaf Brewing -panimon ja Saimaa-ilmiö 2026 kanssa.

 

#MATKA #LIVEMUSA #NAATISKELU

Aika: 21.8.2021
Klo 20 Marko Haavisto duo
N. klo 21 Saimaa-ilmiö elokuva (kesto 121 min)
Elokuvan jälkeen ehtii Lepakkoretkelle, sekä YÖ X SINFF videotaideseinän avajaisiin.

Paikka: Riihisaari, Savonlinna (säävaraus)
Vapaa pääsy

**Auta meitä tekemään festarista turvallinen: Elokuvapiknikin osallistujat voivat halutessaan jättää meille yhteystietonsa tämän lomakkeen kautta. Tietoja käytetään vain altistumistapauksista viestimiseen.**

Marko-Haavisto-live.jpg

Marko Haavisto duo
Ennen elokuvan alkua esiintyy Marko Haavisto duo Riihisaaren tunnelmallisessa miljöössä. Yhtye esittää omaa tuotantoa ajalta 1985–2021 sekä kappaleita muun muassa Badding Rockers, Geronimo, Poutahaukat, Vaeltava Vitsaus -kokoonpanoilta. Markon kanssa soittaa Poutahaukat-yhtyeen kitaristi Jouni Saario. Ohjelmistossa kuullaan myös kaikki Aki Kaurismäen elokuvista tutut kappaleet.
Aika: Klo 20

Saimaa1.jpg

Saimaa-ilmiö
Kesä, toverit ja limpparia lasipullosta. On vuosi 1981 ja Kaurismäen veljekset Aki ja Mika ovat tekemässä ensimmäistä pitkää elokuvaansa S/S Heinävesi -höyryaluksen matkassa. Laivalla seilaa kolme suomalaista rock-yhtyettä Juice Leskinen Slam, Hassisen Kone ja Eppu Normaali, jotka ankkuroivat sympaattisen menopelinsä Saimaan kesäisiin rantakaupunkeihin. Miltä näyttää ja kuulostaa lavalla ja lavan takana, laivan kannella ja kannen alla? Tämä musiikkidokumentti kesäisestä Suomesta saa herkistymään ilosta, surusta ja muuten vaan.
Aika: Elokuva alkaa n. klo 21

Lue elokuvan koko esittely tästä.