top of page

Elokuvapiknik

Elokuvapiknik Riihisaaressa |
Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta sekä Little Willie Mehto
la 19.8. klo 19:30

Elokuvapiknik Savonlinnan historiallisessa sydämessä Riihisaaressa on yksi festivaalien kohokodista. Hämärtyvään iltaan voi tuoda mukanaan piknikeväät ja levittää viltin Riihisaaren kalliolle ja nurmikoille. Illan hämärtyessä elokuvan taika vie sinut mennessään! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Sateen sattuessa näytös siirretään Riihisaaren museoon.

Piknikeväät Riihisaaresta!

Pizzanen a.o on kahden savonlinnalaisen kaveruksen pop-up -pizzeria, jonka maukkaita artesaanipizzoja pääset maistelemaan Riihisaaressa lauantai-iltana leffapiknikin yhteydessä.

 

sinff2022_ellakarttunen_la_23_web.jpg
Kaunis Veera

Ville Salminen | Suomi | 1950 | 82 min | suomi | ikäraja S

”Sätkät, sätkät, parrunpätkät, sinisellä Saimaalla seilattiin…”

Näytös alkaa klo 21:15.

 

Tätä perinteisellä elokuvapiknikillä tänä vuonna nähtävää elokuvaa on odotettu festivaalin ohjelmistoon pitkään! Ville Salmisen ohjaama historiallinen romanssi Kaunis Veera – Balladi Saimaalta on 1950-luvun kotimaisen elokuvan merkkiteoksia, ja se kuuluu kautta aikojen kymmenen katsotuimman suomalaisen elokuvan joukkoon. Tämä kansanomainen komediallinen laulunäytelmä on yksi niistä keskeisistä populaarikulttuurin teoksista, joiden myötä Saimaan tarunhohtoinen kesä piirtyi unohtumattomasti suomalaisten mieleen ja sieluun.

 

Tervahöyry Prinsessa Armada matkaa pitkin Saimaata, kanavan kautta Pietariin ja takaisin. Assi Nortia hurmaa, Olavi Virta ja Kipparikvartetti kajauttavat ja tanssikohtauksissa on aitoa musikaalimeininkiä! Höyrylaivaromantiikkaa tihkuvan elokuvan ikivihreä ja tunnelmallinen musiikki huuhtoo Saimaan aaltoihin nykykatsojaa mahdollisesti muutoin hiertävät juonen ja huumorin kömpelyyden ja ummehtuneisuuden.

 

Elokuvan ohjaaja Ville Salmisen poika elokuvaaja Timo Salminen oli muuten myöhemmin samoissa maisemissa kuvaamassa Kaurismäen veljesten ensimmäistä elokuvaa Saimaa-ilmiö. Mikä olisi parempi paikka esittää tämä SF-klassikko kuin Saimaan ympäröimä Riihisaari, jonka museolaivalaiturissa yhtenä arvokkaista museohöyrylaivoista kelluu maailman viimeinen aito puurunkoinen tervahöyry, s/s Mikko!Teksti | Nikke Kaartinen / museonjohtaja Riihisaari – Savonlinnan museo

Little Willie Mehto

Paikka: Riihisaari | la 19.8. | Hinta: maksuton

Esitys alkaa klo 20:00.

 

Little Willie Mehto on uuden sukupolven bluesmuusikkoja, joka viihtyy juurimusiikin

polveilevilla poluilla kuin kotonaan. Hän on ammentanut soittovaikutteensa bluesin alkuperäisiltä

mestareilta ja hakenut lisäksi oppia kotimaisilta alan taitajilta, kuten Pepe Ahlqvistilta.

Willie on laulava multi-instrumentalisti, joka soittaa huuliharppua, sikarilaatikkokitaraa ja akustista

kitaraa. Välillä hän tarttuu pyykkilautaan tai öljykanisterikitaraan. Omien kappaleidensa ohella Little

Willie Mehto esittää country- ja deltabluesin klassikoita mm. Muddy Watersin sekä Brownie

MgGheen & Sonny Terryn hengessä. Willien taiturointi slideputkella ja dobrolla puolestaan tuo

mieleen alan suuret mestarit kuten Robert Johnsonin ja Bukka Whiten.

 

--

 

Riihisaari Blues

 

Riihisaari Blues on Savonlinnan museon jokavuotinen bluesmusiikin festivaali, joka järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Tapahtuman päänäyttämönä toimii Riihisaaren 170-vuotias tiilimakasiini. Marraskuun pimeyteen valoa tuova Riihisaari Blues soi tänä vuonna 9.-12.11.2023.

bottom of page