Su 18.8. klo 12.30
Kuvalinna

Osta liput >

Teemat:

#uusi sukupolvi

#aktivismi

#ympäristöahdistus

#keskustelut

2018 / Kanada
Kesto: 87 min
Kieli: englanti
Tekstitys: suomi
Ikäraja: S

Ohjaus: Slater Jewell-Kemker
Käsikirjoitus: Slater Jewell-Kemker, Daniel Bekerman, Sarah Fenn, Wendy Jewell, Nick Taylor
Kuvaus: Slater Jewell-Kemker, Wendy Jewell, Nick Taylor, Daniel Bekerman, Josh Ary, Chloë Ellingson, Ian Mackenzie, Wendy Milette, Shashank Shrestha
Leikkaus: Mike Munn, Nick Taylor
Tuotanto: Daniel Bekerman, Wendy Jewell, Slater Jewell-Kemker

 

Youth Unstoppable

Miltä näyttää nuoren ilmastoaktivistin sielunmaisema? Kokoontumisia ja mielenilmauksia, ohi käveleviä päättäjiä, rajujen sääolosuhdemuutosten kurittamia asuinalueita. Pettymystä, surua ja turhautuneisuutta, mutta myös loputonta taistelutahtoa ja toiveikkuuden ylläpitoa yhdessä samanhenkisten, sinnikkäiden nuorten kanssa.

Ilmastoaktivisti ja dokumentaristi Slater Jewell-Kemkerin oma kasvutarina on yhtä maailmanlaajuisen nuorten ilmastoliikkeen kehitystarinan kanssa. Slater on kuvannut dokumenttiaan 10 vuoden ajan ympäri maailmaa. Hän vierailee tapahtumissa ja huippukokouksissa tavaten päättäjiä ja ilmastotoimijoita ja tallentaa kameralleen alueita, joiden ekosysteemiä ja asukkaita muuttunut ilmasto on jo välittömästi koskettanut. Dokumentti kuvaa vannoutuneiden nuorten energiaa ja keinoja taistella planeetan ja tulevaisuuden puolesta. Heillä on asiaa, mutta äänestysikäkin vasta häämöttää. Aika näyttää, tuleeko puhe kuulluksi tai pysäyttävätkö kantaa ottavat performanssit. Entä ilmastopaneelit, otetaanko nuoret niihin mukaan asiantuntijoiksi vai maskoteiksi?

15-vuotiaana Slater vierailee G8-kokouksessa Japanissa, ja palattuaan kotiinsa Kanadaan hän ikävöi uusia aktivistiystäviään ja on heistä huolissaan tässä maailmantilassa. Osa uusista tuttavista on heitä, jotka asuinalueillaan kohtaavat pioneereina ilmastonmuutoksen seuraukset. Vaikka kaikki nuoret eivät omilla kotikulmillaan kohtaisikaan ilmastonmuutosta etulinjassa, he ovat päättäneet olla etulinjassa taistelemassa. Ja kun aika kuluu, näemme, että Slaterinkaan ei tarvitse matkustaa kauas kohdatakseen turmeltunutta ympäristöä ja tilanteesta kärsiviä, apeita lapsia.

 

Vieraana näytöksessä 15-vuotias ilmastoaktivisti Aino Falenius, joka jakaa omia kokemuksiaan nuorten ilmastoliikkeen osanottajana.

Osta liput tästä!

SINFF 2016