Pe 16.8. klo 17

Kuvalinna

Osta liput >

Teemat:

#koko perheelle

#uusi sukupolvi

2019 / Suomi

Kesto: 71 min

Kieli: suomi

Tekstitys: -

Ikäraja: S

 

Ohjaus: Petteri Saario

Käsikirjoitus: Petteri Saario

Kuvaus: Petteri Saario, Antti Saario

Leikkaus: Matti Näränen

Musiikki: Markku Kanerva

Äänisuunnittelu: Joonatan Hietanen

Tuotanto: Elina Pohjola

Vedenneito

Elokuva seuraa 13-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin seikkailuja Saimaan hurmaavassa, monimuotoisessa saaristossa. Nuoren tytön silmin tutustumme elinvoimaiseen järviluontoon neljänä vuodenaikana. Emikan ja Antin veneretkiltä löytyy tuttavia, luonnonantimia ja jopa mystisenlaisia kohtaamisia. Vaikka kaikkia saariston eläinasukkaita ei paljain silmin näkisikään, ne ovat läsnä tassunjäljissä rantahiekalla, äänissä kaukaisuudessa, jälkeen jätetyissä pesänrakennusaineissa.

Tämä iloluontoinen ja veikeä kokoperheen elokuva maalaa taianomaisen kuvan Saimaasta, jossa luonto elää ja antaa suojaa kaikkina vuodenaikoina. Talvipakkasella nukutaan teltassa sen järven jäällä, jossa kesällä pulikoitiin. Jään uumenissa on myös saimaannorpan pesän sisäänkäynti, ja keväällä Emika ja Antti lähtevät taas kameroineen etsimään tätä harvinaista ja ujoa otusta, seudun omaa maskottia. Luonnon monimuotoisuuden kautta elokuva ottaa kantaa myös erilaisuuden ja hyväksymisen teemaan. Emika peilaa itseään moniväriseen, ulkomailta saapuneeseen lintulajiin, joka polskii kaupungin rannassa toisten vesilintujen seurassa. Eiväthän toiset linnut vain kiusaa sitä sen erilaisuuden vuoksi?

Tässä maisemassa Emika kokee olevansa yhtä luonnon kanssa, mutta yhtä lailla hän kokee ihmisen osaksi luontoa ja olevan siitä vastuussa myös kaupungissa. Elokuvan viesti onkin kannustaa lapsia ja nuoria takaisin luonnonhelmaan, ja elokuvan jälkeen voi tutkimusmatkan luontoon aloittaa vaikka lähimetsästä tai oman kerrostalon pihapiiristä. Myös vanhemmille katsojille elokuva on opettavainen ja elämyksellinen: Emikan ja Antin oppeja luonnosta ja sen asukeista voi jakaa vaikka jälkipolville.

 

Huom! Ennakkotiedoista poiketen ohjaaja Petteri Saario ei pääse näytökseen paikalle. Pahoittelemme!

Osta liput tästä!
 

SINFF 2016