La 17.8. klo 12.30

Kuvalinna

Osta liput >

Teemat:

#venäjä

#yhteentörmäyksiä

#keskustelut

2018 / Venäjä

Kesto: 80 min

Kieli: jakuutti

Tekstitys: englanti

Ikäraja: 16

Ohjaus: Eduard Novikov

Käsikirjoitus: Semjon Jermolajev

Kuvaus: Semjon Amanatov

Leikkaus: 

Musiikki: Andrei Kurjanov

Äänisuunnittelu: 

Tuotanto: 

The Lord Eagle

Siperian Jakutiassa 1930-luvulla elää vanha pariskunta Mikipper ja Oppous, joiden maatiaismaisen arjen täyttää metsästys, kalastus ja lehmien hoito. Eletään aikaa, kun Neuvostoliiton läsnäolo alkaa tuntua myös täällä kaukaisella taigan havumetsävyöhykkeellä. Keskellä kylmintä talvea pihapiiriin saapuu kotka, jonka läsnäolo herättää pariskunnassa levottomuutta ja epäilevyyttä. Lintu ei tee elettäkään lähteäkseen. Pariskunta pelkää karjansa puolesta, mutta eivät uskalla hätyytellä tai tappaa pyhää olentoa vaan he alkavat ruokkia tätä tuoreella lihalla.

 

Elossa sinnittely kohtaa arvoituksellisemmat pelot, kun karun kaunis talvinen Siperia koettelee asukkaitaan. Onko kotka huono ennusmerkki, tai kenties haamu menneisyydestä? Jouluna kuitenkin tapahtuu jotain, mikä tuo kolme sankariamme yhteen.


Lintujen kuningas (Toyon Kyyl) on indie-elokuvan taidonnäyte Sahan tasavallasta. Hyväntahtoinen, hauskakin elokuva on tarina perheestä, avunannosta ja sovusta luonnon kanssa. Syntyperäisistä näyttelijöistä ja työryhmästä koostuva, kokonaan jakuutiksi puhuttu elokuva voitti Moskovan kansainvälisen elokuvajuhlien vuoden 2018 pääpalkinnon.

Elokuvan alustaa FL, Venäjä-tutkija ja toimittaja Pentti Stranius.

Osta liput tästä!

SINFF 2016