Peruttu / Luontokinossa 21.3. Juha Taskisen uutuusdokumentti


Valitettavasti joudumme perumaan Luontokinon koronavidusepidemian vuoksi. Ilmoitamme korvaavasta päivästä myöhemmin! Savonlinnan Kulttuurikellarissa 21. maaliskuuta järjestettävän Luontokinon teemoja ovat lajirajat ylittävä ystävyys ja ympäristön roskaantumisen torjunta. Dokumenttien päähenkilöt ovat sydämellään mukana siinä mitä tekevät ja toimivat pitkäjänteisesti paremman maailman puolesta.

Kello 14 ja kello 16.30 alkavissa näytöksissä saa ensiesityksensä dokumentaristi, luontokuvaaja Juha Taskisen elokuva Kettu ja haudankaivaja. Teos kertoo savonlinnalaisen ITE-taitelijan ja haudankaivajan Marko Ruuskasen työstä, sydäntaiteesta ja ajatuksista Talvisalon hautausmaalla sekä lämpimällä tavalla valottaa hänen ja Kaapo-ketun välille syntynyttä ystävyyttä.

Kolmevarttinen dokumentti on tehty talkoovoimin Savonlinnan taiteen ja kulttuurin tukemiseksi. Sen toteuttajia ovat Juha Taskisen lisäksi Raimo Raitahila (editointi) ja Ari Pantsar (musiikki).

Yleisöllä on mahdollisuus keskustella tekijätiimin edustajien kanssa elokuvaesityksen jälkeen.

Iltapäivän näytösten toisena teoksena nähdään Kauneus pelastaa maailman – lyhytdokumentti Roska päivässä -liikkeestä ja sen perustajasta, sosiaalipsykologi Tuula-Maria Ahosesta.

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Roskaliike haluaa kehittää ympäristösuhdettamme kohti tervettä kunnioitusta. Johtoajatuksena on, että jos jokainen keräisi ainakin yhden roskan päivässä, eläisimme aivan toisenlaisessa todellisuudessa. Liikkeen yhtenä tavoitteena on myös ennaltaehkäistä ympäristön roskaantumista kauneuden ja luovuuden avulla, miniroskiksia tuunaamalla ja jakamalla.

Viisiminuuttisen dokumentin ovat tehneet Aalto-yliopiston elokuvataiteen opiskelijat vuoden 2019 Docpoint-kilpailuun. Sen on ohjannut Saara Hakkarainen.

Esityksen yhteydessä käsitellään myös luonnon roskaantumisen torjuntaa ja kerrotaan luonnonsuojeluyhdistyksen Roskariksasta, jätteenlajitteluun suunnitellusta kuljetuspolkupyörästä.

Tommi Korpelan norppakuvat huutokaupataan suojelutyön hyväksi

Luontokinon näytöksiin sisältyy hyväntekeväisyyshuutokauppa näyttelijä Tommi Korpelan kuvaamista ja signeeraamista norppakuvavedoksista. Viime vuoden toukokuussa Pihlajavedellä otetuista norppakuvista on tehty ainoastaan 5/5 vedosta. Huutokaupan tuotto käytetään saimaannorpan suojelun hyväksi.

Luontokino toteutetaan Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen ja Savonlinnan kansainvälisen luontoelokuvafestivaalin yhteistyönä.

Pääsymaksu 5 € (vapaaehtoinen, maksu käteisellä, tuotto luontoretkitoimintaan)

Samansisältöiset, kaikenikäisille sopivat näytökset alkavat kello 14 ja kello 16.30. Molemmissa on tilaa noin 200:lle ensimmäisenä paikalle saapuneelle katsojalle.

Lämpimästi tervetuloa!


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
SINFF 2016