top of page

Lue viestintäkoordinaattorin tärpit festariviikonloppuun


Luontoelokuvafestivaalin viestintäkoordinaattori Marjo Vänttinen vinkkaa omat suosikkinsa viikonlopun ohjelmistosta. Vänttinen kertoo TOP3 ohjelmistotärppinsä, mutta mainitsee festivaalin parasta antia olevan sen sympaattinen tunnelma, jonka kuvankaunis Saimaa ja festivaalivieraat luovat.

1. Sieniretki. Vannoutuneena sieni-ihmisenä Miekkoniemellä järjestettävä sieniretki on itselleni must! Syksyn kynnyksellä sieniretki on tervetullut uutuus Luontoelokuvafestivaalin ohjelmistossa. Sienten monimuotoista maailmaa tutkitaan luonto-opas Elina Enhon johdolla.

2. Ulkoilmanäytökset. Tunnelmallinen Metsänäytös valaisee perjantaina historiallisen Lettukahvila Kalliolinnan edustan. Illan aloittaa äänitaiteilijoiden Juha Valkeapään ja Juhani Liimataisen Lintukonsertti, jossa kuullaan sekoitelma arkisten ja mytologisten lajien ääntelyä höyhenpuvuissa. Metsänäytöksessä esitetään kolme lyhytelokuvaa: Kallonmetsästäjät, Eläinsilta U-3033 sekä A Tree is Like a Man.

Olavinlinnan liepeillä Riihisaaressa pidettävä Elokuvapiknik on festivaalin suosituimpia ja pitkäaikaisimpia oheistapahtumia. Kuudetta kertaa järjestettävälle piknikille kokoontuu lauantai-iltana satoja ihmisiä nauttimaan eväistä, kuulemaan livemusiikkia ja katsomaan luonto- ja ympäristöaiheisia elokuvia. Ja mikä parasta, tapahtuma on maksuton!

3. Fiktio. Vaikka dokumentit ovat lähellä sydäntäni, on virkistävää nähdä myös ympäristöaiheisia elokuvia fiktion muodossa. Palkittu islantilaiselokuva Woman at War kertoo valtion takaa-ajamasta ympäristöaktivistista, jonka unelma adoptiolapsesta ja elämäntehtävä ympäristösoturina joutuvat vastakkain.


bottom of page