top of page

Lauantain tärpit: keskusteluja, taiteilijatapaaminen, tekijävieraita ja elokuvapiknik


Tapahtumantäyteisenä festivaalilauantaina nähdään monipuolinen kattaus elokuvia, oheistapahtumia ja keskusteluita. Monessa näytöksessä on paikalla tekijävieraita. Kulttuurikellarissa avautuvan Musta joki – Black River -teoksen avajaisten yhteydessä on mahdollisuus tavata Suomen tunnetuin biotaiteilija Antti Tenetz.

Elokuvanäytöksissä esitetään animaatioita, fiktioita, perhenäytös ja kiinnostavia kansainvälisiä dokumentteja. Kiinalaisanimaatio Big Fish & Begonia nähdään Suomen ensi-illassa Savonlinnassa. Berliinin elokuvafestivaalilla palkittu puolalaiselokuva Jäljet on tiivistunnelmainen jännitystarina, joka tempaa mukaansa. Vakavista aiheista humoristisesti toteutettu elokuva kertoo yhden naisen sodasta metsästäjiä ja korruptoitunutta valtakoneistoa vastaan.

The Milk System puolestaan tarkastelee kriittisesti maitobisnestä ja paljastaa yllättäviäkin totuuksia maidontuotannon takaa.

Maailmalla arvostettu Super Fast Falcon -elokuvaan lintuja kouluttanut Lloyd Buck tulee kertomaan näytöksen yhteydessä työstään lintukouluttajana. Simon Baxterin ohjaama dokumentti kertoo maailman nopeimmista eläimistä, muuttohaukoista.

Luontoelokuvafestivaalin perhenäytöksessä on esitetty jo useampana vuonna Rölli-elokuvia täysille saleille. Lauantaina nähdään kokopitkä elokuva Rölli – Hirmuisia kertomuksia, johon paikalle saapuu Rölli-hahmojen luoja, käsikirjoittaja ja muusikko Allu Tuppurainen. Näytökseen on 7 vuoden ikäraja.

Festivaalilla keskustellaan tänä vuonna muun muassa ruoantuotannon tulevaisuudesta. BUGS -näytöksen yhteydessä järjestettävän keskustelun osallistujat ovat ruoka-alan asiantuntijoita ja innovaattoreita.

Jo perinteeksi muodostunut Elokuvapiknik tuo Riihisaareen koko perheelle sopivan piknikin, jossa voi elokuvien ja live-musiikin lisäksi nauttia omista eväistä. Riihisaaren maakuntamuseoon on piknikin aikana vapaa pääsy. Valkokankaalla nähdään TAFF - Turku Animated Film Festivaalin kuratoima animaationäytös Metsästä kaupunkiin. Musiikista vastaa SINFF:in virallinen festivaalibändi Kolibri ja Kaukomatka.

Illan kruunaa lauantain festivaaliklubi, jossa kuullaan yhteiskunnallisista runoista tunnettu ja palkittu rap-artisti Asa yhtyeineen. Kuusihenkisen yhtyeen voima on livesoittimissa. Yhtyettä lämmittelee suomenkielistä runobluesia esittävä Centsimo Eemus.


bottom of page