top of page

Perjantain tärpit: avajaisnäytös, maailmanensi-ilta, Runokino ja festariklubi!


Festivaalin ensimmäisenä elokuvana esitetään maailmanensi-iltansa saava kotimainen Copper Mountains. Dokumentti kertoo yhdestä maailman saastuneimmista kaupungeista Karabashista, jonka väestölle ympäristökatastrofi aiheuttaa mittavia ongelmia.

Ohjelmistossa nähdään myös Suomen ensi-iltansa saava Savonlinnan seudulle sijoittuva Lake Saimaa. Elokuva on englanninkielinen eikä sitä ole tekstitetty suomeksi.

Perjantain avajaisnäytöksessä nähdään uhanalaisista vaelluskalakannoista kertova Concrete Reasons. Elokuva avaa sitä, millaisia vaikutuksia vesivoimatuotannolla on vesistöihin ja muistuttaa myös hyvinvoivien kalakantojen vaikutuksesta alueiden matkailulliseen vetovoimaan ja talouteen. Paikalla näytöksessä on elokuvan toinen ohjaaja Toni Kinnunen.

Illan kohokohta on Sulosaaressa järjestettävä Metsänäytös. Runokinossa yhdistyvät lavarunous ja elokuva. Sulosaaren estradille nousevat runoilijat Reetta Pekkanen ja Juho Kuusi, joiden kantaaottavat esitykset luovat uuden runollisen kerroksen luontoteemaisiin lyhytelokuviin.

Runokinon jälkeen Happytime Baarissa järjestettävällä festivaaliklubilla tanssitaan energisistä live-keikoistaan tunnetun jazzyhtye Mopon tahdissa. Baritonisaksofonin, rumpujen ja kontrabasson muodostama trio ammentaa musiikkiinsa vaikutteita jazzista, punkista ja Suomen luonnosta. Katso koko ohjelmisto ja lataa aikataulu täältä.


bottom of page