top of page

Festivaali pureutuu ajankohtaisiin aiheisiin – keskustelun teemoina luontomatkailu, ympäristöaktivis


​Festivaalilla keskustellaan tänä vuonna muun muassa ruoantuotannon tulevaisuudesta. Lauantain BUGS -näytöksen yhteydessä järjestettävän Sikaloita, sirkkaloita vai sieniproteiinia - miltä näyttää tulevaisuuden ruoka? -keskustelussa ruoka-alan asiantuntijat ja innovaattorit pohtivat, miten maapallon alati kasvavalle väestölle tuotetaan tulevaisuudessa riittävästi ruokaa - ekologisesti ja eettisesti kestävämmin. Erityisfokuksessa ovat luomuviljely ja hyönteisten ravintokäyttö sekä kaupungeissa tapahtuva, ns. suljetun ympäristön kasviviljely.

Paikalla keskustelemassa ovat Luomuinstituutin johtaja, maatalous- ja metsätieteiden tohtori Sari Iivonen, Silmusalaattia tuottavan Snafu Oy:n toimitusjohtaja ja viljelijä, savonlinnalaislähtöinen Samuli Laurikainen sekä suomalaista hyönteismaataloutta edistävän Finsect Oy:n perustaja Lauri Jyllilä.

Tämän vuoden seminaari kulkee nimellä Ympäristödialogeja. Ympäristötiedon foorumin ja luontoelokuvafestivaalin yhdessä järjestämässä seminaarissa pohditaan luonnonsuojelun ja matkailuliiketoiminnan yhteisiä tavoitteita.

Aktivistikoulu puolestaan avaa näkökulmia ympäristöaktivismin sekä taiteen ja aktivismin yhdistämisen mahdollisuuksiin kotimaassa ja maailmalla. Tilaisuus järjestetään kahdessa osassa. Perjantaina Aktivistikoulu järjestetään Taidelukion lukiolaisille ympäristökampanjoinnin taitoja edistävänä työpajana. Sunnuntaina järjestettävässä kaikille avoimessa Aktivistikoulussa keskustelemassa ja työstään kertomassa ovat Greenpeacen Juuso Janhunen sekä Siemenpuu-säätiön myanmarilaiset vieraat, ympäristöaktivisti Kyi Phyo sekä taiteilija ja elokuvantekijä Wai Mar Nyunt.


bottom of page