top of page

Festarivieraita tanssittavat palkittu jazztrio Mopo sekä Suomi-räpin soihdunkantaja Asa yhtyeineen


Luontoelokuvafestivaalin legendaarinen festariklubi tanssittaa tällä kertaa sekä perjantaina että lauantaina. Molemmat festivaaliklubit juhlitaan HappyTime-baarissa ja klubeilla kuullaan palkittuja artisteja.

Perjantaina lavalle nousee energisistä live-keikoistaan tunnettu jazzyhtye Mopo. Baritonisaksofonin, rumpujen ja kontrabasson muodostama trio ammentaa musiikkiinsa vaikutteita jazzista, punkista ja Suomen luonnosta. Eero Tikkasen, Eeti Niemisen ja Linda Fredrikssonin muodostama yhtye tekee sävellykset yhdessä.

Energisistä keikoistaan, yllätyksellisyydestään ja muutautumiskyvystään tunnettu Mopo on saavuttanut suosiota myös muun muassa Väli-Amerikassa ja Afrikassa. Mopo on julkaissut neljä levyä, joista “Beibe” (2014) palkittiin vuoden parhaan jazzalbumin Emma-patsaalla. Yhtyeen viimeisin levy “Mopocalypse” (2018) on ollut arvostelumenestys.

Lauantain festariklubilla kuullaan Asa & Band. Omia polkujaan kulkeva, yhteiskunnallisista runoista tunnettu ja palkittu rap-artisti Asa esiintyy jälleen Luontoelokuvafestivaalilla bändinsä kanssa. Kuusihenkisen yhtyeen voima on livesoittimissa. Bändi rokkaa, funkkaa, pulputtaa, kolisee ja raapii sielukkaasti ja maanläheisesti. Se yhdistelee mandoliinin helinää rumpukoneiden paukkeeseen sekä levyjen rahinaan.

Asa & Band -yhtyettä lämmittelee Centsimo Eemus. Yhtye esittää suomenkielistä runobluesia, jossa soivat vastakohdat: uusi ja vanha, kevät ja syksy, arkinen hetki ja universaali ikuisuus. Yhteissoitosta muotonsa saava yhtye koostuu nuorista parikymppisistä muusikoista.

​Tunnelmallisen elokuvapiknikin lomassa voi nauttia löylyistä festivaalisaunassa

Suosittu elokuvapiknik järjestetään tuttuun tapaan Riihisaaressa festivaalilauantaina. ​Valkokankaalla nähdään Turku Animated Film Festivalin kuratoima animaationäytös Metsästä kaupunkiin. Illan musiikkielämyksestä vastaa Kolibri & Kaukomatka.

Turku Animated Film Festival tarjoaa eläimellisen matkan syvältä luonnon helmasta kaupungin urbaaniin sykkeeseen. Monipuolinen kokoelma lyhytanimaatioita ympäri maailman esittää metsän asukit ihmisenkaltaisista hahmoista neljällä jalalla tallustaviin eläimiin, jotka saavat animaation keinoin surrealistisiakin muotoja.

Festivaalivieraille on tarjolla myös rentoja löylyjä ja vilvoittelua Saimaassa, kun festarisauna lämpiää Riihisaaressa perjantaista sunnuntaihin.

Elokuvapiknik on maksuton ja sateen sattuessa se pidetään sisällä Riihisaaren maakuntamuseossa.


bottom of page