Sisätilaan siirretty elokuvapiknik hurmasi intiimillä tunnelmallaan


Lauantaina festivaaleilla kävi yli 1100 vierasta. Päivän katsotuimmat elokuvat olivat Kesäni sudenkorentona, Aktivisti, Dead Donkeys Fear

No Hyenas sekä elokuvapiknikillä näytetty Sielunmetsä. Aamupäivän Rölli-näytöksen jälkeen satamalaiturin taidetyöpajaan osallistui suuri joukko pieniä ja isompia taiteilijoita.

Komugi Andon ja Teemu Salosen “Koirani on ainakin eurooppalainen” -näyttelyn avajaisia vietettiin Galleria Ars Novassa. Näyttelyn kuraattori Paavo Halonen avasi lämminhenkisen tilaisuuden, jossa kuultiin myös Kolibri ja Kaukomatka -yhtyettä. Yhtye viihdytti festarikansaa myös illan elokuvapiknikillä, joka jouduttiin siirtämään sisätiloihin Riihisaaren Maakuntamuseoon epävarman sään vuoksi. Festivaaliyleisö otti muutoksen hyvin vastaan ja museotilat täyttyivät piknik-eväistä nauttivista vieraista. Anu Kuivalaisen Sielunmetsää seurattiin keskittynein silmin ja yleisö kiitteli kotimaista uutuutta. Tapahtuman siirtyminen sisätiloihin ei harmittanut Helsingistä asti saapunutta Tarja Viléniä. – Tunnelma oli oikeastaan vain entistä intiimimpi. Harvoin museoon pääsee piknikille. Tämähän luo aivan uudenlaista museokulttuuria, Vilén kiitteli.

Ilta huipentui savonlinnalaisen Trees- yhtyeen ja rytmiorkesteri Muuan Miehen keikkaan festivaaliklubilla Happytime Barissa. Pitkästä päivästä huolimatta yleisö jaksoi tanssia aamuyöhön saakka ja nauttia musiikin hurmoksesta.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
SINFF 2016