top of page

Luontelokuvafestivaali teki jälleen kävijäennätyksen


Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali keräsi viikonloppuna yli 2500 kävijää. Festivaali teki jälleen uuden kävijäennätyksensä ja ylitti viime vuoden kävijämäärän yli 400 vieraalla.

– Pääsimme tavoitteisiimme, joten voimme olla todella tyytyväisiä, festivaalin tuottaja Minna Nurmi iloitsee.

Neljä suosituinta elokuvaa olivat kaikki kotimaisia. Anu Kuivalaisen Sielunmetsä -elokuvan näki lähes 300 festivaalivierasta. Elokuva esitettiin torstaina Palvelutalo Karpalokodin sekä kotihoidon asiakkaille. Lisäksi se esitettiin elokuvapiknikillä sekä sunnuntain päätösnäytöksessä.

Toiseksi eniten katsojia veti Elli Toivonimen Kesäni sudenkorentona -elokuva. Satapäinen yleisö saapui katsomaan dokumenttia, jonka alkukuvana näytettiin elokuvan päähenkilö Miikka Frimanin oma lyhytelokuva Kasteita.

Tauno Kohosen Kitkajoki - rakas joki -elokuva esitettiin Suomen ensi-illassa Savonlinnassa. Lähes sata ihmistä kävi katsomassa elokuvan. Petteri Saarion Aktivisti -elokuva keräsi sekin liki sata katsojaa.

Ulkomaalaisista elokuvista katsotuimpia olivat Etiopian viljelysmaiden maakaappauksia tutkiva Dead Donkeys Fear No Hyenas, kenialaisen ilmastonmuutosaktivistin kokemuksia ruotiva Thank You For The Rain sekä ihmeellisistä limasienistä kertova Creeping Garden.

Sataman SINFF-teltassa katsottiin elokuvia ensimmäistä kertaa virtuaalilasien läpi. Monelle kävijälle kosketus virtuaalitodellisuuteen oli ensimmäinen ja viikonlopun aikana lähes sata uteliasta kävi kokeilemassa VR-tekniikkaa.

Oheistapahtumat keräsivät väkeä sankoin joukoin - Metsänäytös myi loppuun

Perjantaina Lettukahvila Kalliolinnan edustalla Sulosaaressa järjestetty Metsänäytös oli loppuunmyyty jo tuntia ennen näytöksen alkua. Illan musiikkielämyksestä vastasi Joose Keskitalo. Keskitalo esiintyi ennen ja jälkeen AV-arkin kokeellisen lyhytelokuvanäytöksen.

Myös lauantaiaamupäivän Rölli-näytös oli loppuunmyyty. Näytöksen jälkeen sataman lasten taidetyöpaja täytti laiturin.

Lauantain elokuvapiknik Riihisaaressa jouduttiin siirtämään sisätiloihin Maakuntamuseoon epävarman sään vuoksi. Festivaaliyleisö otti muutoksen hyvin vastaan ja Sielunmetsä -elokuvaa seurattiin keskittynein silmin piknik-eväistä nauttien.

200 festivaalivierasta tanssi pikkutunneille festivaaliklubilla savonlinnalaisen Trees- yhtyeen ja rytmiorkesteri Muuan Miehen tahdissa

Festivaalijohtaja on toiveikas tapahtuman jatkon suhteen

Kokonaisuudessa festivaali sujui suunnitelmien mukaan. Uusi esityspaikka Kisalinna sai yleisöltä kiitosta. Myös ensimmäistä kertaa järjestetty taidenäyttely, katuruokakoju, joogatapahtuma, kirpputori, katumusiikkiesitykset ja metsänäytös antoivat pirteän lisän Savonlinnan loppukesän kulttuuritarjontaan.

– Onnistunut tapahtuma lupaa hyvää festivaalin tulevaisuudelle. Toivomme, että saamme jatkoa tapahtumalle taas ensi vuonna, festivaalijohtaja Annakaisa Vänttinen kommentoi.

Festivaali järjestettiin yli 30-hengen talkooporukalla kahdeksatta kertaa.


bottom of page