top of page

Luontoelokuvafestivaaleilla kävi perjantaina 770 vierasta – Metsänäytös myytiin loppuun


Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali keräsi avajaispäivänä 770 festivaalikävijää.

Festivaalijohtaja Annakaisa Vänttinen ja tuottaja Minna Nurmi toivottivat yleisön tervetulleeksi festivaalin avajaisnäytöksessä. Tauno Kohosen Kitkajoki - rakas joki -elokuvan näki yhteensä liki sata festivaalivierasta. Elokuvan tekijä Tauno Kohonen oli paikalla vastasi yleisön kysymyksiin näytöksen jälkeen.

Savonlinnan sataman SINFF-teltassa katsottiin elokuvia virtuaalilasien läpi. Monelle kävijälle kosketus virtuaalitodellisuuteen oli ensimmäinen.

– Mielenkiintoinen kokemus. Melkein pääsin silittämään jääkarhua, Eine Pesonen-Niiranen kommentoi tuntojaan VR-näytöksen jälkeen. –Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin tällaisia laseja. Yllättävä kokemus! Suosittelen muillekin, Olavi Niiranen myötäili. Epävarma sää kääntyi aurinkoiseksi iltaa kohden. Lettukahvila Kalliolinnan edustalla Sulosaaressa järjestetty Metsänäytös oli loppuunmyyty jo tuntia ennen näytöksen alkua. Illan musiikkielämyksestä vastasi Savonlinnaan juurilleen palannut Joose Keskitalo. Keskitalo esiintyi ennen ja jälkeen AV-arkin kokeellisen lyhytelokuvanäytöksen. Hämärtyvä Suolosaari oli valaistu tunnelmalliseksi ja vieraat nauttivat letuista, musiikista ja lyhytelokuvista.


bottom of page