mannerlaatta.jpg
SINFF X SLUT: Mannerlaatta

Aika:
To 19.8.2021 klo 19

Paikka:
Kulttuurikellari
 

Ohjaus: Mika Taanila

Teksti: Harry Salmenniemi

Leikkaus: Mika Taanila

Musiikki: Mika Vainio

Äänisuunnittelu: Olli Huhtanen

Graafinen suunnittelu: Markus Pyörälä

Tuotanto: Jussi Eerola / Testifilmi Oy

2016 / Suomi

Kesto: 74 min

Kieli: suomi

Tekstitys: -

Ikäraja: S

#MATKA

Mannerlaatta on elokuva, joka on tehty täysin ilman kameraa. Elokuvan osuudet on valmistettu valokopioimalla lentämiseen liittyviä dokumentteja suoraan kirkkaalle filmille. Pimiössä valmistetuissa fotogrammeissa vilahtaa esineitä, kuten koruja ja paperiliittimiä.

Lentopelosta, turvatarkastuksista sekä aikavyöhykkeistä kertova elokuva sukeltaa nimettömän päähenkilön mielenmaisemiin lentokenttähotellissa Helsinki-Vantaalla hänen palattuaan työmatkalta Tokiosta.

Lettristisessä, avantgardistisessa elokuvassa kohtaavat runoilija ja kirjailija Harry Salmenniemen tekstit, Pan Sonic -yhtyeestä tunnetun edesmenneen Mika Vainion teollinen ja brutaali musiikki sekä

kokeellisista elokuvista ja musiikkivideoista tunnetun Mika Taanilan ohjaus. Lopputulosta viimeistelevät Olli Huhtasen äänisuunnittelu ja Markus Pyörälän graafinen suunnittelu.

Mannerlaatassa sanat ja asiat menettävät viittauskohteensa ja 

lentokentistä tulee omanlaistensa kauhujen areena. Sanojen ja asioiden, välkkyvien valojen, voimakkaiden äänimaisemien ja kysymyksiä herättävien tekstien varaan tasaveroisesti nojaava elokuva on jotain

mitä pitää todistaa isolta kankaalta.