Lähiruokabrunssi ja luontoelokuva

Leffabrunssi: Kamchatka Bears. Life Begins

 

Tule herkuttelemaan lähiruokaherkuilla ja seuraamaan karhunpoikasten elämää! Leffabrunssilla nähdään koko perheelle soveltuva, meditatiivinen luontodokumentti Kamchatka bears. Life begins.

 

Hintaan kuuluu brunssilautanen, joka sisältää:

-Paikallisen gluteenittoman erikoisleipomon (GlutExon) tekemää muikku/kasvispiirakkaa ja vegaanista aiolia (L,M,G)

 

-Täytetty vegaaninen aamiascroissant (sis.vegaanista juustoa, hummusta, rucolaa, punasipulia ja omenaa)  (L,M)

 

-Vegaanista mustikkapiirakkaa (L,M)

 

-Kauden kotimaisia marjoja ja hedelmää

 

-Paikallista alkoholitonta kuohujuomaa (Saimaan marja Ky)

 

- juuressipsejä

Saatavilla myös lastenlautanen (sis. kurkulla ja tomaatilla täytetty croissant, mustikkapiirakkaa ja marjoja/hedelmiä) hintaan 13€. 

Aika: 17.8. klo 11

Paikka: Kulttuurikellari alakerta

Hinta: 18 €

Elokuvabrunssi on loppuunmyyty.
Pieni määrä lippuja myydään vielä ovelta ennen brunssin ja elokuvan alkamista.

Kamchatka Bears. Life Begins

 

Jos tähän elokuvaan tulisi liittää yksi sana, se voisi olla tasapaino. Ja jos perheen pienemmiltä kysyisi, mitä karhu sanoo, vastaus voisi olla elokuvan katsomisen jälkeen kirjava: karhu örisee, pulputtaa, tuhisee, korisee ja välillä toki myös karjuu.

 

Elokuva seuraa kahta karhuemoa pentuineen Etelä-Kamchatkan suojelualueella Euraasiassa. Tesla kahden ja Masha neljän pentunsa kanssa aterioivat Kuril-järvellä, joka on Euraasian suurin punalohen kutualue ja Unescon maailmanperintökohde. Kun maisemat hämmästyttävät ja lajiston kirjo ihastuttaa, törmää hassuun mielen ristiriitaan: mikä unelmien satumaa lähteä vaikka patikkaretkelle, mutta toisaalta elokuvassa nähtävän alueen jättimäinen vaakakuppi on balanssissaan juurikin seudun koskemattomuuden vuoksi.

 

Elokuvan viesti luonnon puolesta ei niinkään nojaa kielelliseen tai suorapuheiseen kuvalliseen aineistoon, vaikka prologissa ja epilogissa tarjotaankin informaatiota karhuista ja alueen tilasta. Tarinan kantaaottavuus löytyy enemmänkin metatasolta hienovaraisesti, jopa ovelasti, toteutettuna. Se on huikeissa maisemissa, telmivissä karhunpennuissa ja punalohissa peilikirkkaassa vedessä. Ne itse herättävät pysyvyyden toiveen. Kun mielen kääntää ympäri ja alueen monimuotoisuutta rupeaakin arvioimaan luonnonvaroina, herää pelko jonkin näin ainutlaatuisen menettämisestä. Karhuja seuratessa toivoo, että niiden seuraavatkin sukupolvet olisivat ympäristönsä kasvatteja.

 

2018 / Venäjä

Kesto: 52 min

Kieli: englanti

Tekstitys: -

Ikäraja: S

 

Ohjaus: Vladislav Grishin, Irina Zhuravleva

Käsikirjoitus: Dmitry Shpilenok, Igor Shpilenok

Kuvaus: Mikhail Rodionov, Gennady Shalikov, Dmitry Voronov, Andrey Zakharenko, Mike Korostelev

Leikkaus: Vladislav Grishin

Musiikki: Georgy Khimoroda

Äänisuunnittelu: Yulia Glukhova

Tuotanto: Irina Zhuravleva, Dmitry Sukhanov