top of page
Karjahuuto_kreditointi-Sanni_Pasuri.jpg
Metsässä raikaa ! - työpaja

Sini Koskelainen | 1 h  |

Oletko haaveillut kajauttavasi ilmoille korkeita tai kovaäänisiä huutoja tai melodioita? Kiinnostaako luonnossa laulaminen? Nyt sinulla on oiva tilaisuus päästää äänesi valloilleen ja opetella kutsuhuutotaitoja luonnon äärellä, sillä tämä työpaja järjestetään metsässä Tuuletar yhtyeestä tunnetun Sini Koskelaisen ohjaamana! 

 

Tulet saamaan alkusysäyksen kiehtovaan karjankutsutekniikkaan nimeltä ’kulning’, johon kuuluu sekä lyhyitä ja nasaaleja huutoja että korkeita ja kuulaita huutoja. Kulning on skandinavialainen paimentolaiskulttuurista juurensa juontava naisten lauluperinne. Sen käyttötarkoituksena on aikoinaan ollut kutsua karja kotiin laitumelta pitkienkin etäisyyksien päästä, mutta siitä on nykypäivänä kehkeytynyt myös oma uniikki taiteenlajinsa improvisaatioineen. Oppinsa tähän perinteeseen työpajan ohjaaja Sini Koskelainen on saanut ruotsalaiselta kansanlaulajalta Eva Runelta.

Työpajan kokoontumispaikkana toimii Lettukahvila Kalliolinnan edusta Sulosaaressa. 

 

Laulaja, säveltäjä ja laulukouluttaja Sini Koskelainen kehittää aktiivisesti työssään kokeellisia ja juurevia laulutekniikoita. Hän saa vaikutteita musiikkiini ja oppimateriaaliini niin elektronisesta musiikista, luonnon äänistä kuin eri maiden kansanmusiikista. Koskelainen työskentelee EMMA-palkitussa yhtyeessä Tuuletar, joka tekee taidepop/etno/triphop vaikutteista musiikkia ihmisäänillä. Yhtye palkittiin Vuoden kansainvälistyjä palkinnolla vuoden 2019 Etnogaalassa ja voitti vuonna 2015 hopeaa sekä yleisön suosikki -palkinnon pop-kategoriassa arvostetussa Vokal.Total a cappella -kisassa Grazissa (AUT). Sini Koskelaisen sävellyksillä on ollut kysyntää myös maailmalla ja niitä on käytetty ulkomaisissa tv-sarjoissa kuten meksikolaisessa Netflix-sarjassa Monarca (2019) ja yhdysvaltalaisessa HBO-sarjassa Game of Thrones (2017). Työnantajinani ovat olleet mm. Tasavallan Presidentin kanslia, Huhtamäki Oyj ja Unicef ja yhteistyökumppaneina Lauri Tähkä, Cirko-uuden sirkuksen keskus ja Pekko Käppi.


Kuva | Sanni Pasuri

bottom of page